You are not logged in!
Sök på denna webbplats
Klicka här för att gå till nya hemsidan!
Veckobrev v. 42, 2014

Hela livets gemenskap

Det har varit en intensiv helg i församlingen. För mig personligen har det inneburit att få dela några av livets stora händelser. Men jag har inte varit ensam, utan jag har fått se orden från Paulus brev till Korint bli kött och blod.

Lider en kroppsdel, så lider också alla de andra. Blir en del hedrad, så gläder sig också alla de andra.

I fredags var det begravning för Karl-Olof Svensson som under mer än 50 år var medlem i församlingen. Många kom för att ta farväl och visa sitt deltagande. Kroppen samlades och kände av vad som hände. Igår (söndags) fylldes samma lokal med ungefär lika många människor när Josefin och Erik överraskade och bjöd in alla som ville till att vara med på deras vigsel. Kroppen samlades och kände vad som hände. Både glädje och sorg på en och samma helg.

Att vara en del av en kropp, som församlingen liknas vid, är en stor förmån. Självklart är denna kropp inte perfekt och ibland tror jag att vi kan bli lite hemmablinda. Bristerna har en tendens att överskugga styrkorna och glädjen. Att leva sitt liv ihopkopplat med så många andra är inte något självklart. Det är en gåva som Gud ger till oss att förvalta och vara tacksamma för. Det är en gåva som rymmer hela livet – både medgång och motgång.

Önskar dig Guds frid, närhet och välsignelse under veckan som ligger framför!

Peter

Publicerad i avdelning Pastorn har ordet: 2014-10-13 19:58:44. Senast ändrad: 2014-10-13 19:58:33
Författare/ansvarig: Stefan Hogedal Redigera